Nieuws

Handgemaakte Franse lichtgewicht helm van Naca

De Franse helmfabikant Naca richt zich specifiek op het maken van ultralichte motorhelmen. De in retro-stijl uitgevoerde ‘Le Castellet’ integraalhelm weegt inclusief uitrusting tussen 950 en 980 gram. De jethelm, genaamd Riviera, komt zonder de sluiting op een gewicht van 850 gram.

De helmschalen bestaan uit een honingraad mix van carbon, Aramid en Nomex. Op de kin van de Le Castellet zitten zes openingen voor de toevoer van frisse lucht, het systeem loopt uiteindelijk door via het voorhoofd. De afvoer van de lucht is geregeld met drie openingen aan de achterzijde. Voor de sluiting is door Naca gebruikgemaakt van het ‘dubbel D’- ringsysteem. De algemene vorm van de helmschaal is volgens Naca geoptimaliseerd in de windtunnelZowel de Jet- als de integraalhelm maken gebruik van deze techniek. 

Daarnaast zijn de helmen ECE- gekeurd en worden ze alleen op bestelling met de hand gebouwd in Signes, Frankrijk. Dit maakt dat de helm volledig naar wens van de klant gemaakt kan worden door bijvoorbeeld kleurcombinaties, ontwerpen en logo’s naar wens aan te passen. Ook kan de binnenvoering volledig op maat gemaakt worden en accepteren de Fransen tegen een kleine meerprijs ook andere ontwerpen.  

De helmen zijn beschikbaar in de maten XS t/m L (56 t/m 59). Bij de integraalhelm wordt standaard een blank- en getint vizier meegeleverd, de jethelm is te bestellen in uitvoering met- en zonder vizier. Prijzig zijn ze echter wel, de jethelm heeft namelijk een vanaf-prijs van €800,00, de integraalhelm zelfs €1.100,-. Maar daarvoor heb je wel een fraaie handgemaakte helm uit Frankrijk.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.