Nieuws

Guzzi-museum heropend

De befaamde rode deuren van het Moto Guzzi Museum zwaaien weer uitnodigend, gratis en voor iedereen open. Niet alleen het gebouw is aangepakt, maar ook de indrukwekkende collectie motoren.

Moto Guzzi heeft de collectie motoren in drie verschillende thema’s gerangschikt. Natuurlijk is de racesport er een van, verder de productiemodellen en de speciale voertuigen voor het leger. Van V8 tot V85TT en alles wat Guzzi verder heeft gebouwd. Totaal 160 motoren vormen het bewijs van Guzzi’s technische kunnen en durf. Het is het feest der herkenning met bekende namen als: Norge, Guzzino, Falcone, MGX-1000 en Galletto.

De benedenverdieping is ingeruimd voor het moderne spul van na 2000. De oudste motorfiets staat op de eerste verdieping. Die 1919 G.P. is de voorloper van de ‘Normale’ de eerste massaproductiefiets uit 1921. Het nieuwe museum eert ook fabrieksrijder Omobono Tenni die de Tourist Trophy van 1937 won met een speciale expositie. In totaal is Moto Guzzi goed voor veertien keer goud in het mondiale kampioenschap wegracen.

Het Moto Guzzi Museum is vanzelfsprekend gesitueerd in Mandello del Lario. Het is van maandag tot en met donderdag gratis te bezoeken (wel vooraf aanmelden) van 14.30 uur tot 16.30 uur. Vrijdag en zaterdag staan de deuren open van 10.00 tot 18.00 uur en zijn er (wederom vooraf aanmelden) zelfs rondleidingen. Klik hier voor meer informatie.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws