Nieuws

GP Products doet het weer: BMW M1000R GT

Afgelopen najaar presenteerde het Nederlandse GP Products met de BMW R nineT Custom Racer een bijzonder smaakvolle special volledig behangen met exclusieve carbon en andere onderdelen. Dat smaakte blijkbaar naar meer, want ziehier de jongste creatie uit Loon op Zand: de M1000R GT

De Brabantse onderdelen- en accessoiresspecialist is niet alleen actief op het tweewielfront, maar ook op vier wielen. Daar bouwden ze al twee specials: een BMW E46 M3 GT en de daarop gebaseerde BMW M2 GT. Deze M1000R GT is nu het tweewielige voortvloeisel van diezelfde filosofie, die zich niet alleen kenmerkt door de prachtige British Racing Green met brons kleurstelling, maar ook door gebruik van een hele batterij aan exclusieve onderdelen, niet geheel verwonderlijk grotendeels uit het eigen merkportfolio.

Zo is het Duitse Ilmberger verantwoordelijk voor niet minder dan zeventien hoogwaardige carbon onderdelen, van spatbord tot waterpompcover en van kentekenplaathouder tot belly pan. Ook de accuhouder is van carbon, deze komt echter uit de koker van Dymontech. Dat vele carbon geeft de machine niet alleen een lekker high-end uitstraling, het is tevens goed voor een flinke gewichtsbesparing. Over gewicht gesproken, de overstap naar een vederlicht Akrapovic-systeem met titanium uitlaatbochten en einddemper alleen al levert een reductie van bijna 7,5 kilo op.
Met de nieuwe uitlaat in combinatie met een stukje ECU-tuning levert de standaard toch ook al bepaald niet schraal bedeelde M1000R nu 207 pk aan het achterwiel. Toch fijn, de wetenschap dat er een heel arsenaal aan elektronische hulpmiddeltjes de boel een beetje bewaakt.

Daar blijft het niet bij, want GP Products monteerde nog tal van andere min of meer exotische onderdelen. Voetsteunsets, olievuldop en remvloeistofreservoirdeksel van Gilles Tooling bijvoorbeeld, evenals een Hyperpro stuurdemper, tandwielen van CeraCarbon en Evotech rem- en koppelingshendel. Om precies te zijn zit er in totaal voor € 23.685,- aan extra’s op de M geschroefd, waarmee het totale prijskaartje uitkomt op iets meer dan een halve ton, en wel € 50.030,- op de euro af. Je hebt echter nog even tijd om te sparen, want deze GT is namelijk al verkocht. Gelukkig is een nieuwe al in de maak! Info: www.gpproducts.eu

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda scherpt MSX125 aan

Honda scherpt MSX125 aan

12 juli, 2024

De Dax, Monkey en MSX125 (Grom in de VS en Japan) van Honda kunnen op een hondstrouwe fanschare rekenen. Honda ...
Unieke racehelm van Scorpion

Unieke racehelm van Scorpion

11 juli, 2024

Een bijzondere en fraaie helm van Scorpion: de EXO-R1 Evo Carbon Air Onyx. De sportieve helm is namelijk voorzien ...

Overig nieuws