Nieuws

GP Editions van de Suzuki Hayabusa

Suzuki mag de MotoGP vanaf komend seizoen dan wel vaarwel zeggen, maar naast de al eerder aangekondigde nieuwe kleurstellingen voor de 2023-Hayabusa brengt de Japanse fabrikant waarschijnlijk ook nog een speciale GP-editie van het snelheidskanon uit. Of beter: twee zelfs!

In het kader van de Autlook Week die momenteel in het Italiaanse Turijn plaatsvindt, moet ze officieel worden gepresenteerd: de nieuwe GP Editions van de Suzuki Hayabusa. Het meest herkenbare aan deze uitvoeringen is uiteraard de kleurstelling van de aerodynamische stroomlijn, die is uitgevoerd in de kleuren van Suzuki’s fabrieksmachines in de koningsklasse, de MotoGP. Blauw met zilver dus. Ook rode en gele kleuraccenten en twee varianten behoren tot de mogelijkheden, die ofwel van startnummer 36 of van 42 van respectievelijk Joan Mir en Alex Rins zijn voorzien. 

Aangezien Suzuki in 2023 niet meer in de MotoGP, en trouwens ook niet het in het WK Endurance, actief zal zijn, kun je de Hayabusa GP Edition als een soort van afscheidsgeschenk aan de Suzuki-fans zien. In dat kader mag je ook extra’s als het titanium Akrapovic uitlaatsysteem en het getinte ruitje zien. Een prijs voor deze special GP Edition is nog niet bekend. 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws