Nieuws

GOVECS?

De Gemeente Leiden heeft onlangs de sleutels gekregen van 20 elektrische GOVECS-scooters.

Die zullen in de gemeentelijke garage  de plaats innemen van huidige vervoersmiddelen die nog op fossiele brandstoffen rijden. Dit in het kader van vergrote aandacht van de gemeente voor duurzaam en milieubewuste mobiliteit. De GOVECS-scooter is drie jaar achtereen gekozen tot ‘European E-scooter of the Year’.

De gemeente Leiden is trots te kunnen laten zien dat er belangrijke stappen worden gezet op het gebied van duurzaamheid en luchtkwaliteit door voor bepaalde gebieden over te stappen op puur elektrische scooters. Deze zullen een flink aantal oude auto’s vervangen.  De scooters zullen worden ingezet voor handhaving en toezicht. Tevens zijn enkele scooters gereserveerd voor gemeentepersoneel wanneer zij op stap moeten.

Dat Govecs (motor)scooter verhaal hadden we al eens eerder gehoord. Govecs is een van de weinige scootermakers die niet China Made is. En dat vinden we nog steeds een plus. De GOVECS-scooter is drie jaar achtereen gekozen tot ‘European E-scooter of the Year’.

Even kijken:

De GO! S3.4 is de eerste elektrische motorscooter van GOVECS. De GO! S3.4 heeft een topsnelheid van ruim 80 km/u.

Het speciaal ontwikkelde stalen buizenframe zorgt ervoor dat de batterij centraal geplaatst is, wat resulteert in een zeer laag zwaartepunt. De efficiënte, borstelloze elektromotor en de onderhoudsvrije riemaandrijving maken een hoogrendement mogelijk. Het totaal gewicht van slechts 120 kg draagt bij tot een prima wendbaarheid en sportieve rijeigenschappen die ook ervaren motorrijders aan zullen spreken. Met een koppel van 114 Newtonmeter heeft de elektrische scooter vanaf iedere snelheid een indrukwekkend acceleratievermogen.

De lithium-polymeer batterij zorgt voor een actieradius van maximaal 70 kilometer, afhankelijk van de rijstijl. Daarna kan de GO! S3.4 via de geïntegreerde lader en een normaal stopcontact opgeladen worden. Het volledig opladen duurt vier uur, maar na twee uur is al 85% van de capaciteit van de batterij bereikt.

De GO! S3.4 is voor en achter voorzien van hydraulische schijfremmen.

Kleuren: wit met rode accenten , en een business uitvoering in geheel wit met zwarte wielen.

 

 

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws