Nieuws

Goed rijbewijsnieuws!

Wie komend jaar rij-examen gaat doen,is goedkoper af. De prijzen van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) gaan gemiddeld met 7,1 procent omlaag.

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infraestructuur) stemde donderdag in met het prijsvoorstel van het CBR.

Bij de theorie-examens is de prijsdaling het grootst. Daar worden de kosten gemiddeld met maar liefst 23,3 procent lager . Daardoor hoeft voor een theorie-examen voor het auto- of motorrijbewijs niet langer 34,57 euro te worden betaald, maar 25,55 euro. De prijs van het praktijk-examen daalt gemiddeld met 5 procent.

De prijs van een eigen verklaring, nodig voor een medische keuring, blijft gelijk. Wie een cursus moet volgen, bijvoorbeeld omdat het rijbewijs is ingevorderd, moet wel meer gaan betalen. Die kosten stijgen gemiddeld met 2,5 procent.

De prijsveranderingen worden veroorzaakt doordat het CBR niet langer een stichting is, maar een zelfstandig bestuursorgaan. Daardoor hoeft geen btw meer te worden betaald. Ook moet de prijs van producten voortaan worden bepaald op basis van de kostprijs. Het kan dus niet meer dat de kosten van het ene product worden gedekt met de inkomsten van een ander product.

In de laatste 3 maanden van dit jaar zijn de prijzen van het CBR overigens nog even wat hoger dan anders, doordat de btw is verhoogd van 19 naar 21 procent.

bron;cbr

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.