Nieuws

‘Giant backflip for mankind’ i.s.m. Amnesty International!

‘Giant backflip for mankind’ i.s.m. Amnesty International!

Ook in 2014 wordt er een wereldrecord behaald op de Zwarte Cross: de Australische stuntman Jackson Strong zal namelijk proberen om met een crossmotor de verste backflip ooit te gaan maken.

Deze sprong met achterwaartse salto zal uiteindelijk waarschijnlijk meer dan 40 meter ver zijn en midden op het festivalterrein plaatsvinden. De backflip zal twee maal per dag uitgevoerd worden om zo een record te kunnen vestigen en het grootste resultaat te boeken voor de ‘urgent action’ van Amnesty International, oftewel een: ‘Giant backflip for mankind’!

‘Giant backflip for mankind’ heeft direct effect op mensen in nood!
De ‘Giant backflip for mankind’ maakt onderdeel uit van het ‘urgent action’ programma van Amnesty International. Dit zijn spoedacties waarbij onmiddellijk handelen nodig is. Bijvoorbeeld omdat iemand ten onrechte is opgepakt, bij marteling of als iemand plotseling is ‘verdwenen’. Op de Zwarte Cross kunnen bezoekers zich laten fotografen door Amnesty International medewerkers. Hiermee geven ze aan dat ze de ‘urgent action’ steunen en willen dat er actie ondernomen moet worden. De foto’s worden naast elkaar opgehangen aan een lange lijn die tussen de twee schansen van de stunt hangt. Het aantal foto’s geeft de afstand aan, dus hoe meer foto’s, hoe verder Jackson Strong zal springen. De bezoekers hebben dus direct invloed op de afstand van de sprong. Op deze manier kan Amnesty International in heel korte tijd de druk op de autoriteiten opvoeren. Dat dergelijke acties daadwerkelijk effect sorteren is te lezen in de verhalen van mensen die vrij zijn gekomen (zie: https://www.amnesty.nl/over-amnesty/resultaten).

“Na de ‘Naked Run For Freedom’ van vorig jaar zijn we trots dat we in 2014 weer samen met de bezoekers van de Zwarte Cross actie kunnen voeren voor de vrijheid”, aldus Emile van Affolter, persvoorlichter van Amnesty International Nederland. “Iedereen kan zich inzetten voor mensenrechten.

Je kan een petitie tekenen, je kan iets delen op facebook of twitter, en je kan met gevaar voor eigen leven een backflip van meer dan 40 meter maken. Wij zijn trots dat Jackson Strong en de Zwarte Cross samen met ons in actie komen om aandacht te vragen voor ‘urgent actions’, en daarmee voor dappere mensen die onze steun verdienen.” Het is doel van de ‘urgent action’ op de Zwarte Cross is in verband met de actualiteit nog onbekend.

Jackson Strong: “Something very difficult athletically and socially!”
Uiteraard is het sportieve aspect ook belangrijk en Australiër Strong is er dan ook op gebrand om zichzelf onsterfelijk te maken met deze unieke stunt. “With this stunt Amnesty International, the crowd and I will go where no one has gone before. We are going to do something very difficult athletically and socially, but I’m confident that it will be something great we can all do together!”, aldus de waaghals.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws