Nieuws

Gewoon: op je spullen passen

Stephan is een Harley liefhebber. Hij woont wat afgelegen en is voorzichtig met het ontvangen van mensen. Want Harleys zijn de meest gestolen motorfietsen ter wereld.

En HD onderdelen zijn net zo populair.

Daarom heeft Stephan Astor als bedrijfshond. Maar toen er een hond in de aanbieding kwam, mocht die samen met Astor in de bewaking. Dat is geen slecht leven. Astor en Riem – spreek die naam uit met een nadrukkelijk rollende ‘R’- werden goede maatjes. Maar Riem had een probleem: hij was ex politiehond. En zijn fanatisme had hem – vooral door het oefenen met pakwerkers en het proberen dood te bijten van bakstenen, zijn snijtanden gekost.

Nu kende Stephan een Vietnamese gebitten implanteur en was zijn lokale dierenarts – 95% van de huidige dierenartsen in opleiding is trouwens vrouw – Harm ook altijd wel in voor een experiment. De drie heren besloten in nauw overleg met Riem de ex canine cop van nieuwe bijtijzers te voorzien.

Dat werden snijtanden van het soort waar van ze vroeger in het Oostblok kronen maakten, ongecoate metalen tanden.Van titanium. Denk aan die staalkabel doorbijten reus uit de 007 film ‘The spy who loved me’. Kostentechnisch is zo’n klus zelfs onder vrienden economisch natuurlijk nooit haalbaar. Daarom was Riem ook met vervroegd pensioen gestuurd. Maar de operatie slaagde wonderwel. En de glimlach van Riem met zijn stalen tanden was werkelijk 100% verontrustend.

Riem liep zijn patrouilles met dik twintig centimeter doorgeknaagde hondenriem aan zijn halsband. Het andere eind van die vijf meter lange lijn zat aan een soort looprail bij de schuur van Stephan. En toen kwam de nacht dat twee kwajongens hun winst aan de inkoopkant wilden zoeken.

Ze hadden daarbij het voordeel dat Astor en Riem niets deden wanneer er mensen op het erf kwamen. Alleen lieten ze bezoek pas weg gaan als dat regulier via de poort en na toestemming van Stephan gebeurde. En daar ging het mis. Toen de jonge ondernemers het perceel wilden verlaten toen het inbraakalarm af ging boden Astor en Riem stevig tegen elkaar op om het bezoek op het erf te houden tot dat het baasje daar voor toestemming voor de aftocht had gegeven. De ene held had het idee dat hij Astor kon afschikken met pepperspray. Dat lukte aardig.

Maar toen nam Riem de aanval over. Zijn bijtijzers gingen tot op het bot, en daar werd de aspirant onderdelendief erg nerveus van. Er kwamen nog wat perforaties bij toen Stephan zich meldde en “Zit!, Riem: ZIT!”.riep.

Riem was getrained om te bijten op dat commando. Het is maar een weet. De lokale politie snapte de uitleg: De ex diender had zijn lijn door gebeten om zijn collega te helpen.

Dat is solidariteit die een politie agent waardeert. En de eigenaar had “ZIT” geroepen. Daar was een getuige bij. En dat die getuige was aangevallen door een woest tranende Astor? Ach, waar gewerkt wordt, daar vallen spaanders.

uit: Mannen, motoren en (wat) meisjes

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.