Nieuws

Geüpdatete Tracer 700 GT gespot tijdens proefrit

Je kon er op wachten natuurlijk, in navolging van de voor dit modeljaar vernieuwde Tracer 700 lijkt ook de GT-uitvoering van de crossover-twin voor komend seizoen een update te krijgen. De looks worden uiteraard gelijk getrokken met die van de standaard Tracer 700, met als belangrijkste kenmerk het sportieve R1-achtige snuitje.

En onderhuids krijgt ook de GT de gemodificeerde Euro5-variant van de CP2-paralleltwin tussen de framebuizen gestoken. Die variant van het blok is te herkennen aan het gewijzigde uitlaatsysteem en levert een solide 74 pk vermogen, ongeveer hetzelfde als zijn voorganger. De katalysator is wel behoorlijk in omvang toegenomen, maar dat extra gewicht wordt weer gecompenseerd door een lichtere accu en led-verlichting.

Verder blijft de GT-versie zich onderscheiden door een hogere ruit en de ruime zijkoffers. Of opties als handvatverwarming en cruise control straks tot de standaard uitrusting gaan behoren, blijft nog even de vraag. Het prototype op de foto lijkt trouwens een politie-uitvoering van de GT te zijn, wat wellicht een indicatie is voor meer focus op dat gebied. Ook de Nederlandse politie gebruikt de Tracer 700 als dienstmotor.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.