Getest

Getest: Spidi Mission-T motorjack

Een jas voor alle omstandigheden, dat belooft bijna ieder textieljack. De nieuwe Mission-T zet wat dat betreft ook in op drie verschillende lagen.

Die zijn echter zo ontworpen dat ze individueel te gebruiken zijn en ook los te koop zijn. Bovendien zit de beschermende laag helemaal aan de binnenzijde, de protectoren zitten daardoor in ieder configuratie op de plek waar ze horen te zitten. Het zeer luchtige en lichte basisjack is bovendien op strategische plekken versterkt met slijtvast materiaal. Perfect voor warm weer of offroad-gebruik. Samen met het wind- en waterdichte buitenjack heb je vervolgens een toerjack, die je al naar gelang de temperatuur nog kunt uitbreiden met het softshell-jack. En dat zonder knopen of ritssluitingen. Dat vraagt weliswaar wat meer ruimte dan vergelijkbare thermo- of membraan-inserts, maar aan de andere kant kun je soft- en/of hardshell (met capuchon!) ook te voet en zonder typische motorlook dragen. Alle lagen met elkaar gecombineerd is de Mission-T tot een temperatuur van ongeveer vijf graden Celsius heel aangenaam. Daar kleven echter ook nadelen aan, aangezien het basisjack behoorlijk luchtig is en het buitenjack ondanks ventilatieopeningen dan weer te warm is. Maar afgezien daarvan overtuigt dit omgekeerde drie-in-een-concept over de gehele linie. Het jack is met andere Spidi-broeken tot een toercombi te combineren, maar kan ook goed op een motorjeans worden gedragen. Info: www.batavitrading.com

MOTOPLUS-CHECK: 5 sterren

PLUS:

Ruim gebruiksgebied, praktisch bruikbaar

MIN:

Rugprotector niet standaard

Maten: S t/m 3XL

Prijs: € 679,90

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.