Getest

Getest: Spidi Hoodie Armor H2Out

Een lekker handzaam jack voor in de stad, maar ook voor wat langere toertjes; dat is in een notendop de Spidi Hoodie Armor H2Out. En die laatste toevoeging slaat op de waterdichtheid van dit jack. En dat is ‘ie, zo hebben in een paar stortbuien proefondervindelijk kunnen vaststellen.

Dat is het resultaat van de toepassing van een gelamineerd membraan onder de slijtvaste softshell-achtige buitenlaag van het jack. Ook de hoofdrits is waterdicht. Dat geldt dan weer niet voor de ritsen van de twee buitenzakken, maar toch blijven spullen in deze zaken gewoon droog, mede waarschijnlijk door de flap over de ritsen.

Over zakken gesproken: daar hadden er wel wat meer van mogen zijn, want afgezien van die twee buitenzakken en een ‘netzakje’ aan de binnenzijde is er niets te vinden. Een echte binnenzak met rits was prettig geweest. Nu we het toch over wensen hebben, een stuk of twee ventilatieopeningen zouden ook niet verkeerd zijn geweest, alhoewel het zonder de uitneembare thermovoering best goed uit te houden is als de temperaturen niet al te hoog worden.

De protectie is ook netjes voor elkaar met goed aansluitende CE Level 1-protectoren op ellenbogen en schouders. Een rugprotector is optioneel. De capuchon is afneembaar en kan door middel van een elastisch koord strakker of juist losser worden gezet. Blijven over de aangename pasvorm en het lichte gewicht, die deze Hoodie Armor H2Out tot meer dan urban jack maken. Info: www.batavitrading.com


MOTOPLUS-check: 4 sterren (max. 5 sterren)

Pluspunten:

Waterdicht, aangename pasvorm, licht

Minpunten:

Geen binnenzak, geen ventilatiemogelijkheden

Maten: S t/m 3XL

Prijs: € 229,95

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws