Getest

Getest: Pluggerz Custom-Fit Road Premium oordoppen

Weinig motorrijders die nog twijfelen aan het nut van oordoppen. De klassieke ‘schuimpjes’ zijn waarschijnlijk nog altijd het meest populair, want heel betaalbaar en ook nog eens redelijk comfortabel. Probleem daarvan is echter dat ze de volledige gehoorgang afsluiten en wanneer je dan zoals ik doorgaans met een communicatiesysteem rijdt, worden ook die geluiden geweerd. Met speciale oordoppen met filter, die weliswaar iets duurder maar nog altijd heel betaalbaar zijn, heb je dat probleem niet, daarvan moet de pasvorm je echter maar bevallen.

De derde en ronduit duurste optie (maar ook beste) zijn op maat gemaakte oordoppen met een premium ruisfilter, zoals deze Custom-Fit Road Premium van Pluggerz. Het bedrijf heeft een netwerk van meer dan 700 audiciens in Nederland, het aanmeten van de set kan dus in nagenoeg iedere (grotere) plaats. Ook hier in de Achterhoek kon ik gewoon in mijn eigen woonplaats de oordoppen laten aanmeten. Wel zo prettig, zeker ook in het geval er iets mis mee mocht zijn. Daarbij kun je kiezen uit verschillende varianten, qua kleur (19 opties in totaal), maar ook qua filter (10, 15, 20 of 25 dB) en of je met of zonder handgreepje wilt.

Standaard zijn de oordoppen voorzien van het 20 dB-filter, waar ik ook voor heb gekozen, in combinatie met een greeploze variant. Dat maakt het uithalen van de oordoppen wel wat omslachtiger, maar met een beetje oefening heb je dat zo onder de knie. Ook het uit elkaar houden van links en recht is in het begin wat onduidelijk, aangezien de letters zo klein zijn, dat ze nagenoeg onleesbaar zijn. Een zelf aangebracht merktekentje blijkt een prima oplossing. Verder overtuigen de oordoppen op alle fronten. De pasvorm is perfect, het siliconenmateriaal voelt prettig en het dempingsfilter haalt de ruis weg, terwijl je wel gewoon je headset goed kunt horen. Verder is het een kwestie van af en toe schoonmaken en meer niet. Kleine tip: mocht je zelf oordoppen laten aanmeten, kies dan voor een opvallende kleur. Gevallen tussen de herfstbladeren valt de zwarte kleur niet echt op, wat in een speurtochtje op handen en voeten van een minuut of twintig resulteerde. Info: www.pluggerz.com (TH)


MOTOPLUS-check: 5 sterren (max. 5)

Plus

  • Op maat gemaakt
  • Dempt enkel ruis
  • Heel comfortabel

Min

  • Behoorlijk prijzig
  • Links en rechts moeilijk zichtbaar
  • Uithalen vraagt geduld

Prijs: vanaf € 173,20 (reguliere Custom-Fit oordoppen vanaf 136,45)


 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws