Getest

Getest: Peak Design smartphonehouder

Meer en meer motorrijders gebruiken hun smartphone tegenwoordig als navigatiesysteem, echter kosten zelfs de meer betaalbare modellen al snel een paar honderd euro.

Die wil je dus wel een beetje stevig gemonteerd hebben, zodat ‘ie niet bij het eerste de beste drempeltje of hobbel in de weg van het stuur ketst. Té stevig is echter ook geen optie, omdat onvermijdbare trillingen dan de nogal tere elektronica van slag kan brengen.

Het Amerikaanse Peak Design onderkent dit probleem en heeft hiervoor een doordachte oplossing bedacht: een smartphonehouder met geïntegreerde vibratiedemper, die zich in de praktijk als heel gebruiksvriendelijk presenteert. De complete set bestaat uit een smartphonehoesje met bijbehorende houder, waarbij ik heb gekozen voor de klassieke Ram-Mount-bevestiging. Peak Design biedt namelijk meerdere, deels universele bevestigingsmogelijkheden (zie www.peakdesign.com). De smartphone laat zich dankzij de gecombineerde magneet/kliksluiting snel (de)monteren op de houder en zit uiterst stabiel.

De geïntegreerde vibratiedemper lijkt zijn werk daarbij goed te doen, van tegensputterende smartphonesoftware heb ik na verschillende ritten, deels over klinkerwegen en andersoortig weinig lakenstrakke ondergrond, in ieder geval geen last gehad. Ook prettig, het hoesje zelf ziet er strak en fraai afgewerkt uit (met passende uitsparingen voor o.a. oplaadkabel, speaker en microfoon), waarbij de magneet/kliksluiting in het hoesje verzonken is. De achterzijde is dus volledig vlak. Onder de streep gewoon een solide aanvoelende, goed functionerende en fraai ogende set. Prima!


MotoPlus-check: 4 sterren (max. 5)

Plus

Functionaliteit, afwerking en design

Min

Klemt maar op twee plaatsen op houder


Prijs Ball Mount: € 46,33

Prijs Everyday Case (Samsung S23+): € 37,05

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws