Getest

Getest: Motorreiniger Startset

Nu is motoren poetsen eigenlijk van niemand hier op de redactie echt een hobby, maar soms ontkom je er simpelweg niet aan. Je wilt immers wel dat het spul er netjes bij staat. Onder het motto ‘leuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel’ gingen we onlangs aan de slag met de ‘Motorreiniger Startset’ van Handig Schoonmaken (www.handigschoonmaken.nl).

De set omvat onder meer twee literflessen motorfietsreiniger, een foamer schuimpistool, een halve liter velgen- en kettingreiniger, twee sponzen (waarvan één velgspons) en een poetsdoek. Die twee liter reinigingsmiddel biedt voor heel wat uurtjes ‘poetsplezier’, aangezien je deze verdund gebruikt. Voor een gemiddeld vieze motorfiets in de verhouding 100 ml reinigingsmiddel op één liter water, waarmee je probleemloos twee à drie wasbeurten doet. Op de flessen reinigingsmiddel zelf staat geen schaalverdeling, op de foamer gelukkig wel, anders had je met een maatbeker in de weer gemoeten.

Vervolgens is het een kwestie van de motorfiets eerst met ruim water van het ergste vuil ontdoen (wat het best gaat met een hogedrukreiniger). Aansluitend breng je met de foamer een dikke schuimlaag aan, die je minimaal vijf minuten laat inwerken. Zo nodig breng je nog een extra laag schuim aan. Na de inwerktijd de boel direct met de spons poetsen en vervolgens met een ruime hoeveelheid water afspoelen. Aangeraden wordt om de motor te drogen met de bijgeleverde poetsdoek voor een streeploos resultaat, maar met name wat feller gekeurde motorfietsen met een glanzende oppervlakteafwerking, drogen ook heel mooi op zonder die extra handeling.

Aansluitend is het nog een kwestie van de velgen poetsen met de velgenreiniger en in no-time staat de boel er weer tiptop bij. Vanwege het gebruiksgemak voor zowel liefhebbers als haters van wasbeurten een aanrader.


MotoPlus-check: 4 sterren (max. 5 sterren)

Plus: praktisch in gebruik, voor veel poetsbeurten

Min: goedkoop is anders

Prijs: € 64,95


 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws