Getest

Getest: Magura Hymec hydraulische koppeling

Geen onderhoud meer, geen angst voor gebroken kabels, maar wel een nog lichtere bediening. Er kunnen meerdere redenen zijn om een kabelbediende koppeling om te ruilen voor een hydraulische oplossing, zoals deze Magura Hymec. Maar is het ook een goede oplossing?

Dat hebben we eens uitgeprobeerd met onze Yamaha Ténéré 700 duurtestmachine. Aangezien Magura de Hymec voorgemonteerd levert, is het monteren redelijk eenvoudig. Gewoon de koppelingskabel aan de bovenzijde losmaken, het onderste uiteinde van de Hymec daar met een stukje tape of een kabelbinder aan vastmaken en tegelijk met het uittrekken van de oude kabel de nieuwe, hydraulisch bediende kabel naar beneden geleiden. Paar minuutjes werk, top! Het monteren van de koppelingspomp duur wat langer, aangezien het reservoir voor de koppelingsvloeistof bij de Ténéré hoger bouwt dan de originele koppelingsarmatuur en niet onder de bevestiging van de handkap past. Als je de bevestiging echter 180 graden draait, past alles perfect. Dan is het alleen nog een kwestie van de juiste speling instellen, onder bij de koppeling, en dan is de Hymec klaar voor gebruik. Resultaat: de koppeling is nu vederlicht met een vinger te bedienen, het hendel is nu instelbaar en als het goed is, is het geheel onderhoudsvrij.

De grootste plus zit hem in de betrouwbaarheid, terwijl je tegelijkertijd natuurlijk een aantal koppelingskabels kunt kopen voor de prijs van deze Magura-set. En die kabels werken op onze test-Ténéré ook uitstekend. Info: www.magura.com


MotoPlus-check: 4 sterren (van 5)

PLUS

Onderhoudsvrij, hendel instelbaar, eenvoudige montage

MIN

Prijs, even wennen

Prijs: vanaf € 390,-


 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Super Hooligan met Indian-roots

Super Hooligan met Indian-roots

24 februari, 2024

Laat Roland Sands los op een motorfiets en negen van de tien keer komt er een enorm gaaf ding uit. Indian liet de ...
Eerste indruk: Yamaha MT-09

Eerste indruk: Yamaha MT-09

23 februari, 2024

Het gulzige aanzuiggeluid van de levendige driepitter zwelt aan, wat gepaard gaat met een flinke schop onder het ...

Overig nieuws