Getest

Getest: iXS Thermo-Zip 1.0

Tussen functioneel ondergoed en beschermende motorkleding biedt een midlayer warmte in de vorm van isolatie en windbescherming. In het geval van de iXS Thermo-Zip 1.0 is er ook een waterafstotende functie toegevoegd, zodat het jack ook in het dagelijks leven een goed figuur slaat.

Met ongeveer 350 gram is dit jack ook erg licht, wat een positief effect heeft op het draagcomfort en het bovendien makkelijk mee te nemen maakt. Een negatief effect op de isolerende werking heeft het echter niet. Het jack biedt verrassend goede thermische isolatie, mede dankzij de padding in het ripstop-materiaal en de reflecterende zilverlaag aan de binnenkant. Een hoge kraag, voldoende lange mouwen, drie afsluitbare buitenzakken en een compact pakformaat

maken de positieve indruk compleet. iXS heeft de Thermo-Zip, die dankzij elastische oogjes in de Montevideo-jacks geritst kan worden, echter niet meer standaard in het assortiment. Hij is nog wel verkrijgbaar bij diverse retailers en via en via www.ixs.com in de meeste maten.


MOTOPLUS-check: 4,5 ster (max. 5)

Plus

Isolatie, wind- en weersbescherming zeer goed

Min

Iets te kort voor alledaags gebruik

Maten: S t/m 5XL

Prijs: € 99,95

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Superdikke naked van BMW komt er

Superdikke naked van BMW komt er

27 mei, 2024

Wat vandaag nog een concept is bij BMW, is morgen vaak realiteit. Dus deze R20 conceptfiets kan zo maar eens een ...

Overig nieuws