Getest

Getest: Ixon Ragnar textiel combi

Duizenden kilometers en vier seizoenen reed ik in deze Ragnar textielcombinatie van Ixon. Het Nederlandse weer mag van slag zijn, maar dat deert dit pak totaal niet. Het tekent de veelzijdigheid van de combinatie. Door de vele ventilatieritsen op pijpen (van scrotum tot over de knie!), mouwen, borst en rug is het pak goed te doen in onze tropische zomers. Door de goede thermovoering geldt hetzelfde voor onze hedendaagse milde winters. Eerlijk gezegd regende het de afgelopen anderhalf jaar verdraaid weinig tijdens mijn ritten, maar de regenvoering wist het vocht de enkele keer dat het regende wel buiten te houden.

De Ragnar is een drielaags pak. Dat maakt het wederom veelzijdig, maar met alle lagen aan sta je ’s ochtends in het donker wel drie ritsen dicht te doen. Hoewel de jas over meer dan genoeg zakken beschikt ontbreekt een dichte zak in de regenvoering. Jammer, een mobiele telefoon zit gevoelsmatig iets veiliger achter drie lagen dan in een waterdichte buitenzak.

Verder nog iets te wensen? De prijs rechtvaardigt het gebruik van knopen om de voeringen aan elkaar te verbinden, maar ritsjes blijven beter vast zitten. Bovendien werkt het velcron bij de broekspijpen als schuurpapier op de knooplusjes. Nog een ding dan: het pak valt niet zo mooi meer als de verbindingsrits tussen jas en broek is vastgeritst. Eigenlijk heb ik maar een serieus punt van kritiek: de mouwen zijn zo smal dat een winterhandschoen er onmogelijk onder past. Zelfs een zomerhandschoen is al proppen. Jammer als de regen je handschoen inloopt.

Het pak zit mij direct vanaf het begin als gegoten en irriteert nergens. De protectoren zijn zo onopvallend aanwezig, dat ik de eerste keer mild paranoia voelde of ze daadwerkelijk in het pak zitten. Ze zitten er weldegelijk; Level 1 en goedgekeurd voor hoge en lage temperaturen. Een rugprotector is overigens niet standaard. Toch is het pak riant uitgerust: waterdichte buitenzakken op jas en broek, ripstop-materiaal zodat scheuren niet verder uitscheuren, bretels en ritsen met remmen zodat de ventilatie niet per ongeluk open staat. Het velcron om de polsen aan te snoeren is elastisch en dat verhoogt het draagcomfort opmerkelijk. En juist dat is al een van de sterke kanten van het pak. Al met al: prima prijs-kwaliteitverhouding en goed voor alle seizoenen. Info: www.periermotorsport.nl (AvdW)


MOTOPLUS-check: 4 sterren (max. 5)

Plus

Veelzijdig; comfortabel; prijs

Min

Smalle mouwopening; standaard geen rugbeschermer (€ 32,95)

Maten: S t/m 4XL

Prijs: jas € 429,- broek € 359,-


 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Komt BMW met een R18 nineT?

22 mei, 2024

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een ...

Overig nieuws