Getest

Getest: Fenix LD15R zaklamp

Er zijn zaklampen van 150 euro, die je in geval van nood als knuppel kunt gebruiken. Maar die zijn bijna een halve meter lang en wegen anderhalf kilo. Deze 7 centimeter metende Fenix LD15R is daarentegen niet alleen klein en licht, maar ook nog eens voordelig. Alhoewel een bedrag boven de 50 euro natuurlijk niet een koopje is.

Maar het kleine lampje maakt indruk met zijn maximale lichtsterkte van 500 Lumen. Ook een rood lampje dat kan knipperen of een SOS-signaal geven is standaard aanwezig. In de meest felle stand levert de 700 mAh sterke lithium-accu anderhalf uur licht, en in de meest zwakke stand ruim dertig uur. In de praktijk zul je de middelste standen echter het vaakst gebruiken. Die zijn goed voor 150 Lumen voor drie uur of 30 Lumen voor 13 uur licht. De accu kan middels een USB-kabel weer worden opgeladen. De aluminium behuizing is waterdicht (tot 2 meter) en het afsluitkapje is magnetisch, waardoor je de lamp makkelijk even kunt bevestigen aan een metalen onderdeel van de motor of een werkbank in de werkplaats. Minpuntje is de behoorlijke warmteontwikkeling. Info: www.louis.nl

MOTOPLUS-CHECK: 4 sterren

PLUS

Klein, licht, verschillende modi, waterdicht, magnetisch

MIN

Wordt erg warm

Afmetingen: 70 x 30 x 19 mm

Prijs: € 54,99

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.