Nieuws

Gespot in het wild: Ducati Panigale V2

Met de introductie van de Panigale V4 waren we even bang dat dit het einde betekende van Ducati’s ‘Superquadro’. Het blok dat liet zien wat een extreme V2-superbike in zijn mars kon hebben. En hoewel Ducati het verdwijnen van de V2 in alle toonaarden ontkende, bleef het wel stil op dat gebied.

Tot nu! Van de bekende man in de lange grijze jas ontvingen we namelijk bovenstaande foto met daarop de gloednieuwe Panigale V2. Een motor die qua design geheel in lijn is met zijn vier cilinder grote broer. Feitelijk is het een flink gefacelifte Panigale 959, met onveranderde voorvork, zadel, frame, remmen en delen van het subframe. Meest opvallende vernieuwing zit hem dan ook in het ontwerp van de uitlaat en het kuipwerk, waarbij die laatste nu nauw aan sluit op dat van de Panigale V4.

Daarnaast heeft de Panigale V2 een conventionele swingarm. Die was origineel niet beschikbaar voor de 959. Wat er op technisch vlak veranderd is, is minder duidelijk. Naar verluidt is de cilinderinhoud iets vergroot en krijgen we een kleine vermogensboost naar zo’n 160 tot 170 pk. Vermoedelijk gaan we de Panigale V2 nog voor de EICMA in Milaan voor het eerst in levenden lijve zien. Een ontmoeting waar we zeker naar uitkijken.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws