Nieuws

Gemeente moet betalen

De gemeente Stichtse Vecht moet een boete van 22.500 euro betalen, omdat de Nieuweweg in Tienhoven, een dorp in die gemeente, niet goed was onderhouden.

Het Openbaar Ministerie in Utrecht eiste die geldstraf maandag wegens dood door schuld. Van het geëiste bedrag is 7500 euro voorwaardelijk.

In maart 2009 vielen twee vrouwen met hun motor. Ze kwamen onder de wielen van een tegemoetkomende tractor terecht en overleefden dat ongeluk niet. Volgens het OM was de slechte staat van het wegdek toe te rekenen aan de wegbeheerder, de toenmalige gemeente Maarssen die nu bij Stichtse Vecht hoort. De weg, die plaatselijk bekendstaat als de bobbelweg, is intussen opgeknapt.

De bobbels in het wegdek werden veroorzaakt door boomwortels. Kort voor het dodelijke ongeluk kwam ook al een motorrijder op precies dezelfde plek ten val. Rijproeven van het Landelijk Verkeers Bijstandsteam wezen volgens het OM uit dat een motor al bij 50 kilometer per uur het contact met het wegdek verloor, terwijl op die plek 60 kilometer per uur gereden mocht worden.

De gemeente nam na het eerste ongeluk geen maatregelen, omdat er al borden met ‘slecht wegdek’ stonden. Bovendien zou de weg toch al snel worden opgeknapt. Het OM vindt dat de gemeente meer had moeten doen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws