Nieuws

Geluidsoverlast…

Het zal niet waar zijn: De caféracer trend heeft ook alweer zijn maatschappelijke reactie gekregen. Hoe mooi of nostalgisch ook: caféracers maken te veel lawaai. Dat komt natuurlijk door de uitlaatdempers en het feit dat ze er ongrondwettelijk snel uitzien. Daar gaat op gelet worden.

De ingeweken linksmensenlobbie langs de dijken heeft de vergader- en protestharnasssen alweer opgepoetst.  En dan moet het voorjaar nog beginnen.

Geen kwaad woord over de originele dijkbewoners trouwens. Die voelen zich al jaren overruled door de radicale, rust eisende Volvo stationcarrijders die hun woon omgeving hebben over genomen.

Had je bij voorbeeld al gehoord van de ingeweken Randstedelingen die voor de rechter een dijkverbod voor de paarden van hun al jaren paarden houdende buren eisten? Als hun kinderen op de dijk zouden spelen en zouden vallen, dan zouden ze tetanus kunnen krijgen. Van de paardenpoep.

Ook uit de Betuwe: Een koppel dat een leuk huisje naast een mesterij kocht. En de buren vervolgens gingen aanklagen over stankoverlast.

Je kunt de caféracer die je deze winter aan het bouwen bent met behoud van de authentiek klassieke looks ook muisstil krijgen. Alleen loopt hij dan waarschijnlijk niet lekker meer.

Een deel van de uiterlijk identieke imitaties uit China is zo nadrukkelijk gedempt, dat uitlaatgassen er eigenlijk niet eens meer uit kunnen.

Er zijn goede, in Engeland gemaakte Megaton- en Dunstall dempers te koop. Maar die kosten geen vijf tientjes per stuk.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.