Nieuws

Gelimiteerde Suzuki Katana, maar alleen voor Japan

Met een oplage van slechts 100 stuks, heeft Suzuki een bijzondere versie van haar nieuwe Katana gelanceerd. Het unieke zit hem daarbij in de kleur, want de gelimiteerde machine wordt geleverd in het Candy Darling Red.

Het decors van de Katana komt voort uit een vraag die Suzuki haar fans stelde, tijdens de Suzuki WEB Motorcycle Show. Tijdens dat online evenement werd bezoekers namelijk gevraagd welke Katana-kleurstelling favoriet was. Het antwoord staat hierboven, want de meerderheid koos voor Candy Darling Red.

Japanners die de motor willen hebben, kunnen hem vanaf 11 januari 2021 reserveren. Het stukje exclusiviteit komt wel met een prijskaartje. Omgerekend kost de Katana in het rood € 12.630. Zo’n 500 euro meer dan de reguliere Katana die beschikbaar is in het Mystic Silver Metallic en Glass Sparkle Black.

Naast de speciale kleurstelling, rolt de rode Katana ook op rode lichtmetalen velgen. Verder is de volledig instelbare 43 mm KYB upside-down voorvork in een bijpassende gouden tint gehuld. Het decors wordt compleet gemaakt met kleine details, zoals het rode stiksel op het zadel.

Motorisch is de Candy Darling Red-Katana identiek aan zijn regulier-gekleurde broers. Dus ook hier zit een vloeistofgekoelde 998 cc krachtbron in het vooronder met een topvermogen van 148 pij bij 10.000 tpm en 107 Nm koppel bij 9.500 tpm.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...
Nieuwe roadster van Royal Enfield

Nieuwe roadster van Royal Enfield

20 juli, 2024

Royal Enfield breidt haar 450-platform uit met een nieuw model. De Guerrilla 450 is een roadster met de bekende ...

Overig nieuws