Nieuws

Geld over?

Gelukkig, er is weer een nieuwe duurste-motorfiets-ter-wereld. Volgens de makers althans. Icon Motorcycles uit het Engelse Nottinghamshire biedt voor slechts 107.000 pond de Icon Sheene aan. Genoemd naar Barry Sheene, de held van Icon-eigenaar Andrew Morris, zullen er van deze motor slechts 52 gebouwd worden. Eén voor elk levensjaar van 500cc-legende Barry.

Volgens de bouwers is de Icon Sheene elke penny van zijn riante aanschafprijs waard. Voor het samenstellen van de motor is in ieder geval een heel warenhuis met dure onderdelen geplunderd. De motor is afkomstig van een Suzuki GSX 1400, maar is met behulp van een Garrett turbo, Wiseco zuigers en Carrillo drijfstangen opgepompt tot zo’n 250 pk aan het achterwiel. En dan staat de turbo nog in zijn laagste stand….

Het frame komt van Spondon, de achterbrug van Fabrication Techniques en de vering van Bitubo. En dan zijn er nog de carbon wielen, de handgemaakte aluminium tank en oliekoelers, de eveneens handgemaakte rvs uitlaat, de customized Bosch Motronic, het sleutelloze contact en een lijst met goodies. Tel dat allemaal op en het wordt deels duidelijk waar de stevige prijs vandaan komt.

Verder wordt er hier en daar nog wat gegraveerd, natuurlijk met de hand geschilderd en wordt Barry’s nummer 7 op het kontje geborduurd. In kruissteekjes. De conclusie: een stevig geprijsde fiets, helemaal “state of the art”. In 1983.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Kleine update voor CFMoto 450SR

Kleine update voor CFMoto 450SR

12 april, 2024

CFMoto heeft haar 450SR A2-racer op de valreep een update gegeven voor het 2024-seizoen.  Het broertje van de 450SR ...

Overig nieuws