Nieuws

Geen doortocht na wegraces op Varsselring in Hengelo

Net als vorig jaar zal er ook dit jaar geen doortocht worden gehouden na afloop de wegraces op de Varsselring in Hengelo. De reden is dat de organisatie te maken kreeg met té veel veiligheidseisen. Daarom is besloten nu voor de races een rijdersparade te houden.

Daarmee lijkt er definitief een einde te komen aan een traditie die voor veel motorliefhebbers vaste prik was. Bezoekers van de races trokken de laatste dag namelijk gezamenlijk via het dorpscentrum huiswaarts, natuurlijk vergezeld door het nodige spektakel in de vorm van motorrijders die onder luid gejuich van het publiek burn-outs en wheelies maakten. De ooit spontaan ontstane parade werd al jaren gehouden.

In 2017 kwam daar plots een einde aan toen agenten de Spalstraat, de hoofdstraat door Hengelo, afsloot voor motoren. Dit leidde tot een stom van kritiek. In een reactie stelde de gemeente voor dat de doortocht dit jaar als officieel evenement te organiseren. Dit strandde echter omdat het te veel voeten in de aarde bleek te hebben. “Dan moet je erkennen dat dit in de huidige tijd niet meer te doen is”, liet Jean Kreunen aan De Gelderlander weten.

Het alternatief, de rijdersparade, vindt plaats op de vrijdag voor het raceweekend. Dit jaar is de stoet echter nog een dag vervroegd, naar donderdag 3 mei, vanwege de dodenherdenking.

 

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.