Nieuws

Geen APK voor motoren.

CDA: Europese APK-plicht motoren, aanhangers en caravans voorkomen

Nederland hoeft geen APK-plicht in te voeren voor motoren, aanhangers en caravans. Het CDA is blij dat het Europees Parlement dinsdag het APK-onderhandelingsakkoord hierover goedkeurt.

Europarlementslid Corien Wortmann: “Dit is een mooie opsteker voor Nederland, onze APK blijft gelukkig nagenoeg ongewijzigd. Vooral eigenaren van motorfietsen en caravans kunnen opgelucht ademhalen: een Europese APK-plicht is  voorlopig voorkomen.”

CDA-collega Wim van de Camp is eveneens blij met het resultaat: “Als fervent motorrijder maakte ik mij grote zorgen toen vorig jaar een linkse meerderheid in het Europarlement vóór verplichte APK voor motoren stemde. Zo’n plicht is onnodig: motorrijders zorgen al goed voor hun motor, omwille van hun eigen veiligheid. Een motorongeluk gebeurt bijna nooit door een mankement. Gelukkig waren de meeste EU-landen ook faliekant tegen de APK-plicht voor motoren.”

 De CDA-parlementariërs hadden vorig jaar al helpen voorkomen dat ook kleine aanhangwagens en landbouwtractoren APK-gekeurd moeten worden.

Corien Wortmann leidde bovendien succesvol het verzet binnen het Europees parlement tegen oprichting van speciale APK-keuringscentra. “Het Nederlandse systeem met gecertificeerde APK-garages werkt prima. Ze worden streng gecontroleerd zodat onafhankelijkheid gewaarborgd is.  Speciale keuringscentra zouden alleen maar voor extra kosten en administratieve rompslomp hebben gezorgd. Goed dat de Raad van Ministers de mening van het parlement hierover deelt.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws