Nieuws

GasGas lanceert zes 2023 trialmotoren

Liefst zes nieuwe trialmotoren van GasGas hebben het licht gezien. De Oostenrijkers hebben serieus werk gemaakt van de 2023-modellen die stevig onderhanden zijn genomen.

Twee nieuwe TXT GP en vier TXT Racing modellen moeten garant staan voor een verhoogde betrouwbaarheid, rijplezier en rijgemak. De GP in TXT GP staat voor Grand Prix en dat staat op zijn beurt voor de meest competitieve machines die direct in te zetten zijn op het hoogste niveau. De tweetakt machines hebben een cilinderinhoud van 250 en 300 cc.

De GP-machines krijgen een nieuw lichtgewicht stalen frame, nieuw bodywork, vooraan verzet de volledig instelbare Tech voorvork bergen werk en achteraan doet de Tech schokdemper hetzelfde. Verder is de machine van onder tot boven voorzien van CNC-gefreesd snoepgoed en fraaie spullen van gerenommeerde leveranciers als Renthal, Neken, Braktec en Michelin. Het blok levert meer vermogen dan voorheen.

De Racing-motoren komen in een 300, 280, 250 en 125 cc uitvoering. Eind augustus staan ze trouwens in de winkels, de GP volgt iets later. Veel van de verbeteringen op de GP zien we terug bij de Racing-modellen. Zoals zo vaak zitten de verschillen in zaken als de vering. Kijk hier voor een dealer in de buurt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws