Nieuws

Ga mee: avontuurlijk Yamaha Ténéré evenement

Omdat de Ténéré in 2023 veertig jaar bestaat, organiseert Yamaha de Ténéré Travel Trophy. Het evenement bestaat uit vijf avontuurlijke etappes verreden door Frankrijk, Andorra en Spanje en is exclusief voor Ténéré-rijders. Bij dit evenement kunnen tweehonderd rijders in een unieke setting het avontuurlijke karakter bij henzelf en hun motorfiets naar boven halen.

Het bos rondom een Frans chateau in het noorden van Frankrijk is omgedoopt tot Ténéré Town. Op deze plek, die doet denken aan een echt rallybivak, ontmoeten de deelnemers elkaar op 10 juni 2023. Na de eerste nacht onder de sterrenhemel staat de Ténéré Experience dag op het programma. Op een 33 hectare groot offroad-speelterrein worden trainingen gegeven en staan proeven klaar, zodat alle deelnemers optimaal voorbereid zijn op de reis richting het zuiden.

Van 12 tot en met 16 juni worden vijf avontuurlijke etappes verreden door Frankrijk, Andorra en Spanje. De Ténéré Travel Trophy is geen race. Wel zijn er elke dag nieuwe uitdagingen waarmee de deelnemers punten kunnen verdienen voor het klassement. Tijdens de etappes kunnen de deelnemers rekenen op routes van de gebaande paden, met een flinke dosis onverharde wegen. Volledig verharde alternatieve routes zijn beschikbaar. De routes leiden door prachtige landschappen met adembenemende uitzichtpunten en interessante bezienswaardigheden.

Ondanks dat het evenement ingericht is om iedere nacht in Ténéré Town te kamperen, bestaat de mogelijkheid om iedere nacht een kamer te boeken. De ticketprijs bedraagt € 999,-. Deelnemers hebben de mogelijkheid om een optioneel Dealer Package af te nemen voor € 700,-. Dat levert diverse gemakken op: een check-up van de motorfiets bij de dealer, motortransport, busreis en bagagetransport.

Nu al enthousiast en bang dat het evenement zo is uitverkocht? Boek dan hier jouw plaats. Wil je alvast een voorproefje zien, kijk dan hier de video.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws