Nieuws

Franse custom: Zero Gravity 2.0

Een jaar of vier geleden botvierde de Parijse customizer Bad Winners zijn creatieve impulsen op een Triumph Thruxton, met de Zero Gravity als tastbaar en smaakvol resultaat. De Fransen herhalen het kunststukje nu met een Thruxton 1200 RS als glanzend middelpunt: ziehier de Zero Gravity 2.0!

De Zero Gravity 2.0 borduurt voort op het succesrecept van zijn voorganger, een combinatie van op de juiste plaatsen wat weghalen en op andere fronten juist weer wat toevoegen. Klinkt wat cryptisch wellicht, maar waar het op neerkomt is dik dertig kilo gewichtsbesparing enerzijds en 20 pk extra anderzijds. Onder de streep 165 kilo tegenover 125 pk, toch best leuke cijfers.
Dat extra vermogen dankt de paralleltwin onder meer aan een scherpere nokkenas met meer lift, langere openingstijden en een grotere klepoverlap. Bovendien is aan de inlaatzijde een sportluchtfilter-kit gemonteerd, terwijl het blok ook wat vrijer kan uitademen dankzij een aangepast uitlaattraject met Termigoni-uitlaatbochten en een SC-Project einddemper. Een Dynojet Power Commander V zorgt vervolgens voor een optimaal samenspel tussen alle aangepaste componenten.

Het rijwielgedeelte kreeg eveneens een behoorlijke upgrade, onder meer in de vorm van een set 17 inch carbon wielen van Dymag. Het achterwiel is daarbij een tikkie breder dan het origineel, een lichte offset van het tandwiel zorgt evenwel voor een rechte lijnvoering van de ketting. Daarbij kozen de Fransen voor lekker sportief schoeisel in de vorm van Pirelli Diablo SuperCorsa SC2’s.
Ook kreeg de Brit een nieuwe bovenste kroonplaat aangemeten, waarin tevens het nieuwe digitale dashboard een plaatsje kreeg. De clip-ons met nieuwe armaturen zijn daaronder bevestigd. Een groot deel van de gewichtsbesparing komt op het conto van de lichtere accu en tal van carbon delen, waaronder de tankcover, het voorspatbord en het kontje. Het zitje zelf is, uiteraard zouden we haast zeggen, van leer. Een ledkoplamp, – achterlicht en -knipperlichten, allemaal van Koso, ronden het geheel smaakvol af.

Wel interesse in zo’n exotisch beestje? Dan goed nieuws, Bad Winners wil er in totaal 25 exemplaren van bouwen. Moet je wel flink de knip voor trekken, want hij kost een behoorlijke € 29.990,00 (excl. BTW). Kost wat, maar dan heb je ook wat!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.