Nieuws

Fraaie circuitfiets (met verhaal) van Ten Kate

Wie op zoek is naar een fraaie circuitfiets met een mooi verhaal hoeft niet verder te zoeken. Het in Nieuwleusen gevestigde Ten Kate heeft namelijk een replica van haar ‘#projectyellow’-R6 te koop staan.  Daarmee bracht Ten Kate in 2021 tijdens de WorldSSP-wedstrijden in Assen – met succes – een eerbetoon aan de in het verleden geboekte successen.

Ondanks dat het team van Ten Kate tegenwoordig een blauwe jas aanheeft, kunnen de meeste racefans zich de geel-zwarte kleurstelling nog goed voor de geest halen. In 2002, 2003 en 2004 haalde Ten Kate als privéteam haar eerste drie wereldtitels binnen met Fabien Foret, Chris Vermeulen en Karl Muggeridge. Later, toen het team een Honda-fabrieksteam werd, verdween deze kleurstelling. Toch kwam het geel altijd weer terug. In Assen presenteerde het team daarom een compleet gele Yamaha R6. Met succes: Dominique Aegerter behaalde de pole position, won beide wedstrijden en noteerde de snelste raceronde.

Reden genoeg voor een replica. Het betreft dus niet de daadwerkelijke R6 waarmee Aegerter heeft gereden, maar dat maakt hem niet minder interessant. De R6 is namelijk voorzien van een hele waslijst aan GYTR- en Spider-circuitupgrades. Zo beschikt de Yamaha onder andere over een Arrow EVO 3 uitlaatsysteem, MRA-kuipruitje, GYTR-kabelboom, -ECU, -ABS emulator, -stalen remleidingen en Spider clip-ons, -rem en koppelingshendel en -voetsteuntjes. Niet voor op de openbare weg kortom, maar wel voor plezier op het circuit. De portemonnee vindt het waarschijnlijk iets minder grappig; €20.950,- is niet niks. Maar daar krijg je dan wél een hele bijzondere machine voor! Meer info: www.tenkateracingproducts.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Suzuki GSX-8R

Eerste test Suzuki GSX-8R

2 maart, 2024

Suzuki breidt haar afgelopen jaar geïntroduceerde paralleltwinplatform nu uit met een sportieve exponent? Met een ...
Kawasaki Promo Tour 2024

Kawasaki Promo Tour 2024

1 maart, 2024

Vrijblijvend proefrijden op je favoriete Kawasaki. Dit jaar trekt de Kawasaki Promo Tour weer door het land om jou ...
Stijlvol jasje van LS2

Stijlvol jasje van LS2

1 maart, 2024

LS2 ken je waarschijnlijk voornamelijk van haar helmen, maar de Spaanse firma heeft inmiddels ook een uitgebreid ...

Overig nieuws