Nieuws

Flinke kuur voor Niken GT

Yamaha’s ietwat excentrieke, maar ook bijzonder ingenieuze Niken GT driewieler met de opvallende LMW-Ackermann ophanging, krijgt voor 2023 een behoorlijke opfriskuur. En dat zowel technisch als op uitrustingsgebied.

Om met dat eerste te beginnen, als laatste exponent van Yamaha’s CP3-platform
krijgt ook de Niken GT vanaf komend jaar de beschikking de grotere Euro5 crossplane driecilinder met 890cc inhoud (was 847 cc), die begin 2021 zijn debuut maakte in de MT-09. Het blok kreeg wel een iets zwaardere krukas voor wat soepeler draai-eigenschappen.

Met het nieuwe blok maakt ook ride-by-wire zijn entree op de Niken, evenals een bekrachtigde anti-hop (remkoppelbegrenzer) koppeling, nieuwe schakelaars en een verfijnder elektronicapakket. Deze omvat nu onder meer cruise-control, up/down quickshifter en een meervoudige tractiecontrole (uitschakelbaar), die is gelinkt aan de vernieuwde D-mode rijmodi (Sport, Street en Rain).
Daarnaast is de Niken GT standaard voorzien van handvatverwarming, een nieuwe, over een bereik van 70 mm verstelbare ruit en een aangepast comfortzadel, evenals hetzelfde 7 inch grote en kleurrijke TFT dashboard van de nieuwe Tracer 9 GT+. Deze heeft op de Niken uiteraard dezelfde smartphone-connectivity en Garmin navigatie mogelijkheid.

Kortom: een groter en krachtig blok, uitgebreidere en meer verfijnde assistentiesystemen en een rijkere uitrusting, de Niken GT is weer helemaal bij de tijd. De nieuwe Yamaha Niken GT is er in één kleurstelling, en wel zwart met prachtige bronskleurige accenten. Wanneer hij precies bij de dealer staat, is nog niet bekend. Info: www.yamaha-motor.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws