Nieuws

Fireblade rijden?

De Honda CBR1000RR Fireblade bestaat 20 jaar. Ervaring, verfijning en ‘total control’ zijn samengebald in het jubileummodel van dit racemonster. Deze supersport machine kan worden getest op het TT circuit van Assen.

Ter ere van de 20e verjaardag van de Fireblade biedt Honda de ultieme kans om ‘total control’ te ervaren, daar waar hij het beste tot zijn recht komt, op het circuit.

Op 24 mei 2012 organiseert Honda Nederland in samenwerking met CRT Holland een speciale Honda circuitdag op het TT circuit van Assen. Deelnemers aan deze bijzondere dag hebben de mogelijkheid voor één sessie de eigen motorfiets in te ruilen voor een vurige testrit op de Fireblade.

CRT Holland organiseert, naast de speciale Honda dag, meerdere circuitdagen. Ook hier is de mogelijkheid om een uitdagende testrit te maken op de vernieuwde Fireblade.

Scherp
Honda heeft haar Fireblade voor 2012 weer helemaal op scherp gezet. Gebleven is de verpletterende acceleratie die je ervaart als je het gas van de 131 kW (178 pk) sterke viercilinder open draait, het messcherpe stuurgedrag en de massieve stopkracht wanneer je in het remhendel knijpt.

Beter wegcontact
Nieuw is de volledig instelbare Showa Big Piston Front voorvork die werkt bij lagere oliedruk dankzij een groter zuigeroppervlak. Dit staat borg voor een subtielere werking van de voorvering wat resulteert in een beter wegcontact. Aan de achterzijde zorgt een nieuwe “Balance Free Rear Cushion” schokdemper dankzij een dubbelwandige constructie voor een beter contact met het wegdek.

Aanmelden voor de Honda circuitdag op 24 mei 2012 via www.crtholland.nl. Dit geldt ook voor de overige, door CRT georganiseerde, circuitdagen.
Op www.honda.nl meer informatie over de Honda Fireblade.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws