Nieuws

Fireblade, heb je er geen? Knutsel er dan een…

Afgeremd door de wereldwijde corona-pandemie hebben twee Honda-ingenieurs hun periode in lockdown nuttig besteed door Fireblade-modellen van papier te maken. Om zelf te knutselen dus. Een leuk klusje met de feestdagen voor de deur!

Hisao Tomimoto en Shogo Nishida werken bij Honda als ontwikkelingsingenieurs en toe ze door de corona-crisis verplicht thuis moesten gaan werken, besloten ze beide motorfietsen van papier te ontwikkelen.

Voor corona maakten ze al eens een papieren model van de Honda Super Cub, en dat werd enorm populair op sociale media. Inmiddels is er dus ook een model van de CBR1000RR-R Fireblade met een versie in kleur en een witte variant. Beide modellen kun je downloaden op Honda’s globale website.

De grootste uitdaging bij het ontwerp was volgens beide ingenieurs het neusje. Die moest zo echt mogelijk worden, maar ook gemakkelijk te vouwen zijn. Ook de HRC-kleuren waren niet heel makkelijk toepasbaar. Vanaf een jaar of tien moeten in elkaar zetten van zo’n papieren Fireblade volgens het handige duo een koud kunstje zijn. Beide hopen dat het in deze lastige tijden een beetje afleiding kan bieden.

Zelf aan de slag? Hier kun je de ontwerpen zelf downloaden.

Knutselen met Yamaha: Papercraft download

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.