Nieuws

Finn de Bruin pakt kampioenschap tijdens Yamaha R3 Cup in Hockenheim

Tijdens de laatste raceweekend van Yamaha R3 Cup, is het Finn de Bruin gelukt het kampioenschap in de wacht te slepen. Aan het begin van het evenement in Hockenheim maakten zowel Finn als Kevin Mijwaart kans op de titel.

Het onderlinge verschil tussen beide teamgenoten van Pearle Gebben Racing was 22 punten, in het voordeel van De Bruin. Een voorsprong die Mijwaart, ondanks zijn betere notering tijdens de laatste twee races, niet meer dicht kon rijden. Zodoende had De Bruin genoeg aan twee vierde plaatsen.

Titelstrijd nog open
Tijdens de eerste race ontstond er al snel een kopgroep van vier rijders bestaande uit Mijwaart, Joep Overbeeke, Jeffrey Buis en De Bruin. Buis wist in de laatste ronde zijn concurrenten voor te blijven en zijn vierde overwinning van het seizoen te behalen. Door tweede te worden, lukte het Mijwaart de titelstrijd open te houden. Overbeeke finishte als derde, maar doet niet mee voor de punten. De Bruin werd vierde en scoorde zestien belangrijke punten voor het kampioenschap. Niek van den Broek won op de finishlijn het duel van Noah Bronkhorst voor de vijfde plaats. Luuk Sup kwam ten val in de wedstrijd waarbij hij zijn sleutelbeen brak.

Overbeeke wint
Voorafgaand aan de tweede race was het verschil tussen De Bruin en Mijwaart achttien punten. Buis moest verstek laten gaan vanwege het Red Bull MotoGP Rookies Cup selectie evenement. Tijdens de wedstrijd waren Overbeeke en Van den Broek het sterkste en wisten samen weg te rijden bij de concurrentie. Doordat Overbeeke won, mocht Van den Broek de volle punten bijschrijven. Achter beide coureurs streden Pearle Gebben Racing-rijders De Bruin en Mijwaart voor de derde plaats. Mijwaart pakte in de slotronde de laatste podiumpositie, maar het gat van 18 punten niet overbruggen waardoor De Bruin met zijn vierde plaats Yamaha R3 Cup kampioen 2018 werd.

De Bruin is de tweede kampioen in de Yamaha R3 Cup en neemt de titel over van Dennis Koopman. Mijwaart eindigt als tweede in de eindstand gevolgd door Buis, Bronkhorst en Van den Broek.

Yamaha R3 Cup coördinator Joey Litjens: ‘Het was een mooi evenement en de rijders hebben goed gereden. Het was alleen jammer dat onze rijdersvertegenwoordiger Luuk Sup onschuldig onderuit ging in de eerste race en daarbij een sleutelbeenbreuk opliep. Het is goed om te zien dat we dit jaar verder geen blessures hebben gehad, maar wel harder zijn gaan rijden. We hebben in de loop van het jaar ook veel stappen gemaakt en dat is een groot compliment waard aan de partners van de Yamaha R3 Cup, de technische mensen en natuurlijk de rijders!’

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.