Nieuws

Ferdinand Piëch overleden

In Duitsland is op 26 augustus jongstleden oud-Volkswagen topman Ferdinand Piëch overleden. Piëch, kleinzoon van Volkswagen-grondlegger Ferdinand Porsche, stond van 1992 tot 2002 aan het hoofd van het Volkswagen concern, maar was zeker niet enkel geïnteresseerd in auto’s, hij gold namelijk als een groot motorliefhebber.

Het verhaal doet zelfs de ronde dat Piëch persoonlijk verantwoordelijk was voor de overname van Ducati door Audi in 2012. Volgens geruchten kreeg Piëch, die onder meer in het bezit is van een exclusieve Ducati Desmosedici, op de avond van zijn 75e verjaardag symbolisch de sleutels van de Ducati-fabriek in Bologna overhandigd. Een dag voor de Raad van Commissarissen van Volkswagen AG instemde met de aankoop van het Italiaanse motormerk.
Dat ‘verjaardagscadeautje voor de grote baas-gerucht’ wordt tot op de dag van vandaag ontkend door Audi, maar feit is wel dat Piëch een groot liefhebber was van de motorfiets in het algemeen en Ducati in het bijzonder. Ferdinand Piëch is 82 jaar geworden.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.