Nieuws

Feest bij BMW!

Overal dalen de motorverkopen. Overal? Nee, want bij BMW gaat het helemaal goed! Met de verkoop van 60.580 motorfietsen in het eerste half jaar van 2011 is BMW helemaal blij. Het is een recordaantal. Nog nooit eerder werden er in de eerste zes maanden zoveel motorfietsen door het Duitse merk verkocht.

Hiermee steeg de verkoop in vergelijking met het eerste jaar van 2010 van 75.015 units, een stijging van 6,3%. Volgens BMW Motorrad komen de meeste verkopen van de boxer-modellen. Van de nieuwe zescilinder K1600 werden er 1255 machines verkocht, volgens BMW is dit boven verwachting. Deze cijfers staan in schril contract met die van de Japanse merken, die juist in de markt voor zwaardere motorfietsen enorm dalen.

Daar uit blijkt mogelijk de huidige tweedeling in de motorproductie: de Aziaten verdienen de kost met  motorfietsjes tot zo’n 200 cc voor de motorisering van de Aziatische- en Afrikaanse massa. De westerse merken maken het mooiste speelgoed dat een Europese- of Amerikaanse man zich kan dromen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws