Nieuws

FB Mondial brengt eerbetoon aan Carlo Ubbiali

Met de FB Mondial HPS125i Ubbiali brengt het Italiaanse FB Mondial een fraai eerbetoon aan Carlo Ubbiali, de in 2020 overleden oud-coureur die in 1951 kampioen werd met Mondial. 

Die wereldtitel in de 125cc dateert inmiddels dus van zeventig jaar geleden, een moment om een hommage aan de Italiaan te brengen. En daar is FB Mondial, dat tegenwoordig uitsluitend lichte motorfietsen produceert, met deze speciale uitvoering van de HPS125i bijzonder goed in geslaagd. De machine heeft het kenmerkende wit-blauw-gouden kleurenschema van destijds en is eveneens voorzien van het nummer 9 op de zijschilden. Dat refereert niet aan het startnummer van Ubbiali, maar aan het aantal wereldtitels dat hij veroverde. Verdere eyecatchers zijn het blauwe zadel en de zwarte draadspaak velgen. Ook heeft de HPS125i, geschikt voor het A1-rijbewijs, nog een aantal nieuwtjes, die ook op het standaard model terug te vinden zijn, zoals een aangepast Dell’Orto-injectiesysteem, een TFT-dashboard, een nieuw ABS-systeem en een hoger en breder stuur. De Ubbiali-uitvoering is er voor € 5.575,- (België € 4.948,-). Info: www.fbmondial.nl    

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.