Nieuws

Fantastische boeken!

Ontdekt op een boekenmarkt, maar nog steeds vers te koop: de ‘Woordenboeken autotechniek" van Henk Wagenaar Hummelink.

De serie woordenboeken coveren in print het D-NL, NL-D, Fr-NL, NL-Fr, Engels-NL, NL-Engels.  Digitaal zijn er nog meer smaken…

De investering in een selectie van dat aanbod maakt opeens dat buitenlandse boeken en bladen  opeens begrijpelijk worden. Terwijl je er nog van leert ook! Er gaan letterlijk grenzen voor je open. Zeker omdat het niet alleen om ‘woordjes woordenboeken’ gaat, maar omdat er ook begrippen worden omschreven.

Zo moet elke Goldwing rijder toch weten wat een ‘program comparison and identification system’ doet. 
Op vier betaalsites
Het kon nauwelijks uitblijven dat naast de gedrukte boeken een moderne online versie zou verschijnen. Die is er nu, op vier afzonderlijke sites. Eentje met de woordenboeken, eentje met de eenheden, een met autotermen en historie, en tot slot een F1-abc.
Er kan gezocht worden op een complete term, of op beginletter van een woord of eenheid. Uiteraard is aan de eenheden-site een omrekencalculator verbonden. Autotermen zijn verrijkt met een autohistorie overzicht, deels voorzien van mooie tekeningen door Rens Biesma, als geen foto’s beschikbaar waren.
Formule 1 is nogal een hobby van Wagenaar Hummelinck, vandaar een apart boek over deze tak van sport. Specifiek over de meestal buitengewone techniek, die vroeger meer dan nu ook goede inzichten voor straatauto’s opleverde.

Intussen staat alles ook on line.
De vier sites worden elk op een abonnementsgeld van 12,50 euro per jaar toegankelijk. Kijk maar op www.autotermen.nl. De boeken zijn te bestellen via Primera en de Bruna

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws