Nieuws

Exclusieve XDiavel

Nou heb je met een Ducati XDiavel sowieso al een opvallende tweewieler onder je achterste, maar dat weerhoudt de Italianen er niet van om van hun techno-cruiser, zoals ze het beestje zelf noemen, een nog exclusievere versie aan te bieden. En die luistert naar de naam XDiavel Nera.

Die toevoeging Nera verraadt al deels waarin deze limited edition XDiavel, waarvan er in totaal slechts vijfhonderd worden gemaakt, zich onderscheidt van de reguliere versie: de overwegend zwarte kleurstelling. ‘Black on Black’ noemt Ducati het zelf, een naam die verwijst naar de combinatie van mat- en glanszwart in het design. Dat zwart contrasteert weer mooi met enkele rode details als de remklauwen en klepdeksels. Diezelfde kleurencombinatie vind je trouwens ook terug op de bijpassende jethelm, die je erbij kunt bestellen, mocht je interesse hebben.

De Nera betreft een samenwerking tussen Ducati en Poltrona Frau, een Italiaanse fabrikant van nogal exclusieve meubels, met een voorkeur voor hoogwaardig leer. Niet geheel verwonderlijk is Poltrona Frau dan ook verantwoordelijk voor het zadel van XDiavel, die je in vijf verschillende kleuren kunt bestellen: rood, blauw, bruin, grijs en groen. Fraai detail is de met een laser gegrafeerde X in het leer. Een documenthouder en sleutelhanger in dezelfde kleur als het zadel wordt meegeleverd.

Technisch blijft de XDiavel ongewijzigd, ook de Nera wordt dus aangevuurd door de Testrastretta DVT met variabele kleptiming. De 1.262cc V-twin is in Euro5-trim goed voor een stevige 160 pk en 127 newtonmeter koppel, daar kun je prima strepen mee trekken kortom.
Lijkt je wel wat, zo’n exclusief beestje? Goed nieuws, je kunt ‘m nu namelijk al bestellen met het kleur zadel van je keuze. Niet geheel onverwacht is het prijskaartje allesbehalve mild, in Nederland gaat de XDiavel namelijk € 32.290,- kosten, in België € 29.990,-. Een goed gevulde spaarpot is dus wenselijk. Info: www.ducati.nl

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Komt BMW met een R18 nineT?

Komt BMW met een R18 nineT?

22 mei, 2024

Begin april verraste de nieuwe BMW Motorrad-baas Markus Flasch met een post op zijn Instagram-profiel. Op een ...

Overig nieuws