Nieuws

Exclusief beestje van MV

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het echie tegenkomt, is ongeveer nihil!

De Superveloce Arsham, die zijn naam dankt aan kunstenaar Daniel Arsham, wordt namelijk in een gelimiteerde oplage geproduceerd, een zéér gelimiteerde oplage beter gezegd. Er worden er namelijk slechts zes van gebouwd. En de kans dat je één van die gelukkige eigenaren straks tegenkomt tijdens een weekendje Eifel, is waarschijnlijk kleiner dan de kans dan Gaston met een megacheque bij je op de stoep staat.

Dat laatste is overigens voor de meeste van ons dan wel weer een bittere voorwaarde, want ondanks dat MV niets bekend maakt over de prijs, zal deze net als de motorfiets zelf ongetwijfeld indrukwekkend zijn. Want in alle eerlijkheid, bijzonder is de Superveloce Arsham, die werd onthuld op de Miami Art Basel, absoluut. Daniel Arsham staat bekend om zijn ‘erosie’ kunst en die opvallende signatuur zie je ook terug in deze volledige witte (zelfs het zadel is wit) Superveloce, die technisch gezien overigens volledig identiek is aan de reguliere machine. Zo zitten er gaten in onder meer kontje, zijkant en topkuip. Het geeft de Superveloce in ieder geval een heel unieke uitstraling.

Wie dacht dat we de economische bodem wel hadden bereikt, toen we een jaar of wat geleden collectief extra centen op de toonbank legden voor gaten in een spijkerbroek, komt dus bedrogen uit. Het kan altijd erger…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Video: 120 jaar FIM

Video: 120 jaar FIM

26 februari, 2024

De Federation Internationale de Motocyclisme (FIM) bestaat 120 jaar en viert dat met een acht minuten lange film ...

Overig nieuws