Nieuws

Ex-legermotoren (met Chroom-6…) te koop

Defensie gooit een aantal (oude) legermotoren in de verkoop. Het gaat om de KTM 400 LS-E Military. Zoals de naam al doet vermoeden is die speciaal voor het leger ontwikkeld. Naast het 398cc-éénpitterblok en 18 liter tank is het model aangepast met speciale uitrusting en technische aanpassingen.

De motoren, afkomstig uit de luchtmobiele brigade, zijn goed voor 41 pk en hebben een (droog)gewicht van 137 kilo. Ze zijn afkomstig uit 2004, en werden vorig jaar vervangen door aangepaste KTM 350 EXC-F’s. Verder bevatten ze waarschijnlijk ook bestanddelen van Chroom-6, wat bij verwerken of verwijderen zonder de juiste kleding leidt tot luchtwegenaandoeningen. Kopen op eigen risico dus.

Ook ontbreekt er het een en ander aan papierwerk. Zo laat Domeinen Roerende Zaken (DRZ) weten dat de motoren worden geveild zonder certificaat van overeenstemming (CVO), kentekenbewijs, onderhoudsboekje en kenteken. Mocht je er dus echt de weg mee op willen is er nogal wat werk aan de winkel voor je met de ex-militaire tweewielers op pad kunt. Desondanks toch nog interesse? Meer info vind je op de site van DRZ.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws