Nieuws

Even opletten!

We gaan straks weer de grenzen over. Maar omdat Europa nog niet echt een hecht geheel is zijn er wat afwijkende verkeersregels zo her en der.

We pakken er wat uit, maar weten even niet hoe het nu met de verplichte blaaspijpjes in Frankrijk staat. Ach, steek er gewoon 2 in het vestzakje van je oranje hesje…

Belgie: Een reflectievestje, max. snelheid 120 km/u
Duitsland: Motorrijders mogen NIET tussen de files door rijden. De max. snelheid op secundaire wegen is 100 km/u. Je moet een reflectievestje bij je hebben
Frankrijk, de flitsverklikken in je GPS levert een forse boete op. UITPROGRMMEREN!130 km/u op de snelwegen. Behalve voor motards die hun rijbewijs korter dan 2 jaar hebben. Die mogen 110
In Portugal mag je maar 90 km/u rijden wanneer je je rijbewijus nog geen jaar hebt. Eris een speciaal inhaalverbodsbord voor motorrijders.
Oostenrijk: Voor de snelwegen is een vignet vereist. Tussen 2200-0500 uur mag je maar 100 op de snelweg rijden… Er moet een EHBO setje aan boord zijn.
In Zwitserland moeten brildragers een extra bril bij zich hebben. Er mag geen flitsverklikker in de GPS geinstalleerd zijn. Voor snelwegen is een vignet nodig.
Italie: Met minder dan 150 cc mag je hoe dan ook niet op de snelweweg komen en de meeste snelwegen zijn tolwegen. Let op: verkeerslichten worden in Noord Italie gezien als suggestie, in midden Italie als grap en nog verder naar het Zuiden als belediging.
En in Finland zijn verkeersboetes inkomens afhankelijk.

Prettige vakantie

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws