Nieuws

Even er tussen uit…

‘Even er tussen uit’ komt er vaak niet van, of resulteert in een van de ‘verplichte weekendtrips’ waar in je te veel automobilisten – en zelfs te veel motorrijders- tegen komt. Onze tip is om eens via de Maasvallei vaar het meest vergeten stukje Belgenland te rijden. Daar in de buurt van Philippeville liggen plaatsjes als Couvin, Mariembourg Nismes en Olloy sur Viroin.

Op zo’n 350 km vanaf het hartje van Nederland waan je je er jaren terug in de tijd. Je kunt er op dat badhanddoek grote stukje grond prettig toeren, prettig onbelangrijke dingen bezichtigen, dapper sturen, heerlijk eten en drinken en goed slapen.

Zo’n tien kilometer verder ben je in het meest troosteloze stukje Noord Frankrijk. Givet ligt daar aan de Maas. De mensen sloffen er gebogen rond. Er zijn tamelijk veel apotheken. Onze vaste slaapplaats in Olloy sus Viroin ( ca. 12o00 inwoners en krimpend) is Hotel Rolinvaux. Met 8 kamers. Vanuit de achtertuin kun je met een rode vlag de toeristische stoomtrein stoppen. Probeer dat maar eens op Amsterdam CS

Hotel Rolinvaux: Rue de la Bossette 9, 5670 OLLOY-SUR-VIROIN (VIROINVAL)

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws