Nieuws

Even er tussen uit…

‘Even er tussen uit’ komt er vaak niet van, of resulteert in een van de ‘verplichte weekendtrips’ waar in je te veel automobilisten – en zelfs te veel motorrijders- tegen komt. Onze tip is om eens via de Maasvallei vaar het meest vergeten stukje Belgenland te rijden. Daar in de buurt van Philippeville liggen plaatsjes als Couvin, Mariembourg Nismes en Olloy sur Viroin.

Op zo’n 350 km vanaf het hartje van Nederland waan je je er jaren terug in de tijd. Je kunt er op dat badhanddoek grote stukje grond prettig toeren, prettig onbelangrijke dingen bezichtigen, dapper sturen, heerlijk eten en drinken en goed slapen.

Zo’n tien kilometer verder ben je in het meest troosteloze stukje Noord Frankrijk. Givet ligt daar aan de Maas. De mensen sloffen er gebogen rond. Er zijn tamelijk veel apotheken. Onze vaste slaapplaats in Olloy sus Viroin ( ca. 12o00 inwoners en krimpend) is Hotel Rolinvaux. Met 8 kamers. Vanuit de achtertuin kun je met een rode vlag de toeristische stoomtrein stoppen. Probeer dat maar eens op Amsterdam CS

Hotel Rolinvaux: Rue de la Bossette 9, 5670 OLLOY-SUR-VIROIN (VIROINVAL)

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.