Nieuws

EVEN EEN PASJE PAKKEN: FRANKRIJK, WEEK SPECIAL plaats 5 Col du petit st. Bernard

Frankrijk, een prachtig land met schitterende wegen met strak asfalt zonder snelheidsbeperkingen of tolpoortjes.  Deze week doen we de top 5 van de mooiste Fransen passen en bergwegen.

Op plaats 5 hebben wij gekozen voor Col du petit st. Bernard.

Een in de Tweede Wereldoorlog door Frankrijk en Italië zwaar bevochten Col, waarbij de het Romeinse standbeeld van Jupiter na de Franse overwinning moest wijken voor de heilige St. Bernard.

col du Petit Saint Bernard, Savoie, Val d'Aoste

De route loopt vanuit het Franse Isère dal richting het Italiaanse Aosta dal. Zeer afwisselend slingert de statige weg na een paar dorpjes door een bosrijk gebied. De pas is aan de Franse kant twee rijstroken breed en de overzichtelijke, licht verkante bochten stijgen geleidelijk. Na een troosteloos aandoend skigehuchtje voert de weg verder naar een wonderlijk groen zijdal. De laatste, acht kilometer lange klim naar de top bevat slechts één bocht. Op de top, bezaaid met terrassen, pizzeria en souvenirwinkels en verlaten douanegebouwen, bevindt zich eveneens de grens met Italië. Vanaf hier slingert de smallere piste zich een richting dal.

Wil je al onze Franse Alpenpassen downloaden?

Hieronder kun je de routes downloaden voor Google Earth, of voor je Garmin of TomTom navigatie-apparaat. vanwege de lengte hebben we het in twee delen opgesplitst. De TomTom .itn-bestanden zijn zelfs in acht delen opgesplitst.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.