Nieuws

EVEN EEN PASJE PAKKEN: FRANKRIJK, WEEK SPECIAL plaats 4 Col de L’Iseran.

Frankrijk, een prachtig land met schitterende wegen met strak asfalt zonder snelheidsbeperkingen of tolpoortjes.  Deze week doen we de top 5 van de mooiste Fransen passen en bergwegen!

Op plaats 4 hebben wij gekozen voor Col de L’Iseran.

col-de-liseran2

Het was de hoogste pas van de Alpen, totdat de bouwers van de Bonette middels een extra, kunstmatige lus nog een paar meter extra wonnen. Toch blijft de Iseran de overtreffende trap op passen gebied, geen enkele andere bergpas biedt een zo gevarieerd landschap als deze. Het eerste deel is de weg zo dicht tegen de wand van een gletsjermassief geplakt, dat een verkeerd aangesneden bocht schijnbaar wordt afgestraft met een duik op één van de daken van het schattige dorpje Bonneval, maar aansluitend kom je in een wonderschoon hoogdal met een wildstromend beekje uit. Na een rotstunnel volgt een spectaculair rotslandschap waar zelfs hartje zomer nog sneeuwresten liggen. Na de winderige top, met een middeleeuws aandoend herbergje, stort het asfalt zich naar beneden richting Val d’Isère alweer zo’n schitterend dal in. De Col de l’Iseran is daarom niet alleen qua landschap erg gevarieerd, maar ook rijtechnisch.

Wil je al onze Franse Alpenpassen downloaden?

Hieronder kun je de routes downloaden voor Google Earth, of voor je Garmin of TomTom navigatie-apparaat. vanwege de lengte hebben we het in twee delen opgesplitst. De TomTom .itn-bestanden zijn zelfs in acht delen opgesplitst.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws