Nieuws

EVEN EEN PASJE PAKKEN: FRANKRIJK, WEEK SPECIAL plaats 3 Col du Galibier.

Frankrijk, een prachtig land met schitterende wegen met strak asfalt zonder snelheidsbeperkingen of tolpoortjes.  Deze week doen we de top 5 van de mooiste Fransen passen en bergwegen.

Op plaats 3 hebben wij gekozen voor Col du Galibier.

img

De flanken van deze berg zijn zo stijl, dat zelfs sneeuw moeite heeft houvast te vinden. De Galibier biedt fantastische uitzichten, waarbij je op heldere dagen in het noorden de Montblanc ziet oprijzen uit ze zee aan bergtoppen. De pas zelf is zo monumentaal dat hij zich twee andere passen als aanloop permitteert. Vanaf het zuiden valt de ongeveer tweeduizend meter hoge en nogal saaie Col de Lautaret je ten deel, waarna het echte plezier begint wanneer je de acht kilometer bochtenspaghetti de Galibier op krijgt voorgeschoteld. Bij omhoog rijden is enige voorzichtigheid geboden, de weg is niet erg breed, hobbelig en gedeeltelijk zonder vangrail. De weg richting het veertien kilometer noordelijker gelegen Valloire daarentegen is veel breder en vloeiender. Pas echt bochtig word het na het skioord op de 1500 meter hoge Col du Télégraphe, tientallen bochten verdeeld over een lappendeken van teer.

Wil je al onze Franse Alpenpassen downloaden?

Hieronder kun je de routes downloaden voor Google Earth, of voor je Garmin of TomTom navigatie-apparaat. vanwege de lengte hebben we het in twee delen opgesplitst. De TomTom .itn-bestanden zijn zelfs in acht delen opgesplitst.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws