Nieuws

EVEN EEN PASJE PAKKEN: FRANKRIJK, WEEK SPECIAL plaats 1: Col d’Izoard.

Frankrijk, een prachtig land met schitterende wegen met strak asfalt zonder snelheidsbeperkingen of tolpoortjes.  Deze week doen we de top 5 van de mooiste Fransen passen en bergwegen.

Op plaats 1 hebben wij gekozen voor Col d’Izoard.

izoard

De vanuit Briançon perfect aangegeven route loopt na een initiële korte klim eerst een paar kilometer bergaf. Aansluitend volgt een prachtige, vloeiende klim door een smalle vallei. De eerste haarspeldbocht tref je pas na elf van de zeventien kilometer bergop. De afdaling is verhoudingsgewijs op sommige gedeelten wat steiler, echter wel met perfect geprepareerd asfalt. Het unieke landschap zorgt evenwel nog voor het meeste plezier. Enkele kilometers na het ronden van de top dient de Casse Déserte (foto) zich aan, de uitgelezen mogelijkheid voor het schieten van werkelijk unieke foto’s. Spitse gesteentes rijzen hier op vanuit de grindachtige bodem. De kegels vormen een soort erehaag voor de Italiaanse wielerlegende Fausto Coppi, voor wie er zelfs een gedenkteken staat op deze berg. De Col d’Izoard stond meer dan dertig keer op het programma van de Tour de France.

Wil je al onze Franse Alpenpassen downloaden?

Hieronder kun je de routes downloaden voor Google Earth, of voor je Garmin of TomTom navigatie-apparaat. vanwege de lengte hebben we het in twee delen opgesplitst. De TomTom .itn-bestanden zijn zelfs in acht delen opgesplitst.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws