Nieuws

Even een pasje pakken: Frankrijk, hoog hoger hoogst, week special.

Frankrijk, mooi land jammer dat er Fransen wonen, vol met dronken wegpiraten en arrogante chauvinisten die geen woord over grens willen praten. Of een prachtig land met schitterende wegen met strak asfalt zonder snelheidsbeperkingen of tolpoortjes.  Deze week doen we de top 5 van de mooiste Fransen passen en bergwegen.

Vanwege de vele wielrenners zijn de meeste passen in topconditie. Dat maakt ook meteen dat je wel bedacht moet zijn op de aanwezigheid van die andere tweewielers. Ongemotoriseerd of niet, het blijven natuurlijk wel mensen, wees dus op je hoede.

BESTE REISTIJD: buiten de vakantieperiode zo eind juni en september. De Franse B-wegen zijn tolvrij, dat geldt niet voor de snelwegen. Hetzelfde verhaal voor Zwitserland, op autosnelwegen moet je in het bezit zijn van een vignet, maar je kunt natuurlijk net zo goed via een schitterende secundaire route naar je bestemming gaan. Het gaat immers om het rijden. Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat de snelle autobaan na duizenden bochten, schakelvoortgangen en remmanoeuvres soms bijna therapeutisch kan werken.

OVERNACHTEN: de stoelendans om een bed te bemachtigen begint gedurende de vakantieperiode (juli en augustus) al tegen zessen. Wees er daarom op tijd bij, want kom je na acht uur aan dan kun je in het meest gunstige geval je tentje opslaan in de tuin van een hotel. In de skidorpen zijn legio hotels te vinden, maar het gros daarvan is gedurende de zomermaanden gesloten. Het is dus raadzaam om vooraf alvast een hotelovernachting te boeken.

AANDENKEN: op de Col de la Bonette, de Galibier en nog enkele andere passen fotograferen medewerkers van gespecialiseerde agentschappen motorrijders en wielrenners. Onthoud goed de naam van het webadres op het bord bij de fotograaf en eenmaal thuis kun je voor een paar euro een professionele foto van jezelf in een grandioze landschapscoulisse downloaden.

Al een beetje toer kriebels gekregen? Kijk hier en kies alvast een leuke rit uit: https://www.motoplus.nl/toeren/

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.