Nieuws

Even een pasje pakken: Duitsland week special dag 4, Rossfeld, Panoramastrasse

Het motorseizoen is in volle gang en voor een kleine groep begint al bijna de zomervakantie. Reden genoeg voor MotoPlus om in de serie “Even een pasje pakken” de aankomende dagen, Duitsland aan te doen, misschien brengen we je op een idee om dit jaar de bochten bij onze oosterburen te gaan bewonderen.

Ze hebben dan wellicht een minder alpine uitstraling dan de klassieke Alpenpassen in Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk, maar zeker in vergelijking met het reguliere asfalt dat de Bundesrepubliek doorkruist, behoren de Duitse Alpenwegen rijtechnisch gezien toch tot de absolute top.

Vandaag: Rossfeld, Panoramastrasse

Het plezier begint al voordat de officiële Rossfeld Panoramastraat is bereikt: een stijgingspercentage van maar liefst 24% inclusief bochten valt je te beurt bij het aanrijden vanaf de zuidkant. Niet alleen daarom is Duitsland’s hoogste doorgaande Alpenweg een vermelding waard. Hij dankt zijn eerste plaats vooral aan het afwisselende parcours, maar ook aan de goede grip, ondanks de wisselende wegdekken. Enkel bitumenstroken op kleine delen van de route zorgen ervoor dat de ringweg niet het maximale puntenaantal binnensleept. Het magistrale uitzicht over de bergkam bezorgt de Panoramastrasse – met verder uitzicht op de hoge Göll (2522 meter), het Berchtesgaden achterland en het Oostenrijkse Salzkammergut – toch de hoogste plaats op het ereschavot. Op de Oberahorn alp, op de weg naar Berchtesgaden, vind je de perfecte rustplaats voor opgewarmde motoren en motorrijders. Omdat het ontstaan van deze weg zijn oorsprong vindt in de donkerste bladzijde uit de Duitse geschiedenis, is een bezoek aan het nabijgelegen Documentatiecentrum Obersalzberg een aanbeveling.  Let op het betreft een tolweg, maar de prijs valt mee € 4,50 per motor, meer informatie vind je hier: http://www.rossfeldpanoramastrasse.de/

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.