Nieuws

Even een pasje pakken: Duitsland week special dag 3, Bischofswiesen-Ramsau.

Het motorseizoen is in volle gang en voor een kleine groep begint al bijna de zomervakantie. Reden genoeg voor MotoPlus om in de serie “Even een pasje pakken” de aankomende dagen, Duitsland aan te doen, misschien brengen we je op een idee om dit jaar de bochten bij onze oosterburen te gaan bewonderen.

Ze hebben dan wellicht een minder alpine uitstraling dan de klassieke Alpenpassen in Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk, maar zeker in vergelijking met het reguliere asfalt dat de Bundesrepubliek doorkruist, behoren de Duitse Alpenwegen rijtechnisch gezien toch tot de absolute top.

Vandaag: Bischofswiesen-Ramsau.

Wanneer je deze route op satellietbeelden bekijkt, zou het goed kunnen dat je dan denkt met een circuit te maken te hebben. Bochten in alle denkbare vormen: 90º, in komvorm, snel, technisch en dat alles met tiptop asfalt. Met name dat laatste zorgt ervoor dat dit traject zich de verrassende tweede mag noemen in deze Top 10. In tegenstelling tot de andere trajecten is dit geen klassieke pas, maar verbindt de weg twee bergtoppen met elkaar. Enige oplettendheid is gewenst bij de T-splitsing bij Loipl, waar je links moet aanhouden. Aansluitend volgen eerst een paar relaxte rechte einden alvorens de bochten zich richting Ramsau weer de diepte in werpen. Precies hier nodigen veel terrasjes en herbergen tot een tussenstop uit. Heb je die door de bedwelmende bochtendans compleet over het hoofd gezien, draai dan in het dal naar rechts om bij Gasthof Hindenburglinde je stuur tegen een mes en vork te verruilen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws