Nieuws

Evel Knievel’s Stratocycle te koop

Evel Knievel-fans opgelet: de Stratocycle, oorspronkelijk een Harley-Davidson XLCH1000, uit de Viva Knievel-film staat te koop. Reken niet op een koopje: op Heritage Auctions bedraagt het openingsbod namelijk 100.000 dollar.

De Sportster van Harley-Davidson is de originele uit de film, zo wordt bevestigd door de originele registratiekaart en factuur van Harley-Davidson aan Rich Budelier Company, waar de Stratocycle na het opnemen van de film op 14 augustus 1978 aan werd verkocht voor 500 dollar. De Harley werd voor de film onder andere voorzien van kuipwerk in de stijl van de ‘American Federal Eagle’, inclusief vleugels. De motor is alleen te zien in het begin van de film, waarin Evel zijn monteur uit de gevangenis bevrijd, maar is desondanks toch beroemd geworden onder Knievel-fans.

In 2018 werd de Stratocycle ook al eens verkocht, volgens geruchten voor 200.000 tot 300.000 dollar. Het openingsbod bij Heritage ligt daar dus dik onder. Bieden kan nog tot 16 juli. Meer info: www.entertainment.ha.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.